Vegetarische Pulled Pork
Door king oyster te versnipperen, marineren met kruiden en bakken, kun je een veganistisch paddenstoelen-pulled pork maken dat de 'real stuff' evenaart! Het perfecte pulled pork alternatief voor sandwiches, taco's, nacho's... of wanneer je vegan pulled pork nodig hebt.
Hoe Vegan Pulled Pork te maken
Om dit smakelijke veganistische alternatief pulled pork te maken, gooi je de geraspte King Oyster gewoon in kruiden en bak je totdat de randen allemaal knapperig zijn. Bakken (in plaats van sauteren) geeft de king oyster een stevigere textuur die meer lijkt op pulled pork. Gooi dan met je favoriete BBQ-saus en serveer!
Ingredienten
- 300 gram King Oyster
- 2 el Olijfolie
- 1 tl paprikapoeder gerookt
- 1/4 tl zout
- 1/4 tl cayenne pepper
- 2 teentjes knoflook
- 1/4 cup bbq saus
Instructies
1 King Oyster versnipperen: Verwarm de oven voor op 200 C. Scheur met twee vorken de stelen en bovenkant in grove stukken. Zet op een met bakpapier beklede bakplaat.
2 Bakken: Besprenkel met 1 eetlepel olie, paprika, zout, cayennepeper en knoflook (of andere kruiden naar wens). Roer goed om zodat de King Oyster gelijkmatig bedekt zijn en bak ze dan 20 minuten, of tot de King Oyster een beetje krokant en bruin zijn aan de randen in de oven.
3 Sauteren: Verhit de resterende 1 eetlepel olie in een grote bakpan op middelhoog vuur. Breng gebakken King Oyster over in de pan en voeg BBQ-saus toe. Roer en sudder gedurende 3 tot 5 minuten, tot het mengsel dik en geurig is. Serveer warm op sandwiches, nacho's, salades, taco's... of wanneer je pulled pork eet!