Lion's mane Fingers
Heerlijk verse krokante Lion's Mane hapjes. Lekker met een verse salade en bijvoorbeeld een (huisgemaakte) Ravigottesaus
Ingredienten
- 500 gram fijngesneden or in stukken gescheurde lion's mane
- 2 kopjes bloem
- 1 kopje water
- eventueel panko
- zonnebloemolie of frituurpan
- kruiden naar wens (Denk b.v. aan peper, zout, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder)
Instructies
1 Snijd de Lion's Mane in reepjes of stukjes
2 Voeg de kruiden toe
3 Mix de kruiden goed en laat even intrekken
4 Maak een papje van de bloem met water en wat peper en zout en voeg dit toe aan de stukjes Lion's Mane.
5 Wanneer je dit goed hebt gemengt bak je het een aantal minuutjes in hete olie of de frituurpan tot het geel/bruin kleurt
6 Haal ze uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier
7 Indien je ze extra krokant wilt kun je ze nog een keer door het bloempapje halen en wat extra bloem/panko toevoegen
8 Bak ze nog een keer in de hete olie. (ik heb alleen wat extra panko/bloem toegevoegd dit keer en niet nogmaals door het papje gehaald)
9 En klaar is je heerlijke krokante Lion's Mane. Eet smakelijk!